А ви знаєте, що сьогодні кульбабка «святкує» свої іменини?)
Саме 13 травня відзначають незвичайний день – Всесвітній день кульбаби, який традиційно співпадає з періодом її цвітіння. Ці яскраво-жовті квіти тішать нас весняними днями, але кульбабка відома ще й своєю особливою цінністю. Це – чудовий компонент вітамінних страв, адже із зелені готують вишукані салати, а із квіток варять смачне варення. Окрім того, квітка володіє цілющими властивостями, тому широко використовується в медицині. Кульбаба володіє сечогінними, кровоочисними, жовчогінними властивостями. Деякі різновиди кульбаб містять у своєму корінні каучук, тому їх сік використовують у виробництві гуми. Під час Другої світової війни з висушеного та підсмаженого коріння цих рослин готували енергетичний напій замість кави. Перед тим як потрапити в ґрунт, щоб прорости, насіння кульбаби можуть пролетіти десятки та сотні кілометрів. Ось така вона – кульбабка)
А ми з нашими читайликами, учнями 2-А класу Ліцей 14 імені українського професора Грушевського Сергія Федоровича встигли поговорити не лише про кульбабку, а й про різні квіти нашого краю, бо ж коли як не навесні милуватися цієї квітучою красою?)


